Salcesony

Wyroby wędliniarskie z Manufaktury Lubelskiej śmiało mogą rywalizować z tymi “domowej roboty”. Są w 100% naturalne. Nie zawierają żadnych fosforanów czy konserwantów. Produkowane bez żadnych sztucznych, szkodliwych dla zdrowia dodatków. Dzięki temu zachowują swoją wyraźną, niejednorodną strukturę, charakter i przede wszystkim smak. Jednym z oferowanych przez Manufakturę produktów (obok kiełbas czy kaszanek) jest salceson. Dzięki próżniowemu opakowaniu zachowuje swoje cenne właściwości. Za 8 zł można nabyć 0,3 kg tego produktu. Z uwagi na ważenie przed procesem pakowania próżniowego ostateczna waga może się wahać o +/- 10%.

Skład salcesonu wiejskiego

Skład dostępnego w naszej ofercie salcesonu wiejskiego pozostaje niezmienny od lat. Wytwórca, odtwarzając starą, sprawdzoną recepturę, nie tylko wykorzystuje do produkcji podroby, ale i nadaje im wspaniały smak. To właśnie brak sztucznych dodatków decyduje o wyjątkowości salcesonu. Do produkcji używa się wyłącznie naturalnych składników ze sprawdzonych źródeł:

  • głowizny;
  • masek wieprzowych;
  • mózgów;
  • soli;
  • pieprzu;
  • ziela angielskiego;
  • świeżego czosnku.

Wędliny tworzone są tak, jak robiło się to przed laty w niewielkich gospodarstwach rolnych, wyspecjalizowanych w hodowli trzody chlewnej. Dzięki starannie dobranej kompozycji przypraw salceson jest wyrazisty w smaku i bardzo smaczny. Wykorzystanie podrobów ze sprawdzonych źródeł stanowi najlepszą gwarancję, że produkt jest zdrowy i bezpieczny. To właśnie im zawdzięcza również swoją niejednorodną strukturę.

Wygląd ma znaczenie

Wszystkie składniki są starannie wyselekcjonowane. Mięso pekluje się, obgotowuje, a następnie przyprawia. Tak przygotowaną masą wypełnia się pęcherze wołowe, gotuje i prasuje, formując charakterystyczny kształt. To dlatego po przekrojeniu wędlina nie jest jednorodna. Dokładnie taka, jaką wiele osób pamięta z pobytu na wsi. Wygląd w tym przypadku naprawdę ma znaczenie i jest najlepszą reklamą produktu.

Zamówienia

Wyroby wędliniarskie z Manufaktury Lubelskiej są produkowane na bieżąco, aby były zawsze naturalne, zdrowe i świeże. To najlepszy wybór dla wszystkich osób ceniących sobie naturalne receptury. Przed złożeniem zamówienia warto zapoznać się z harmonogramem dostaw:

  • Zamówienia: do niedzieli godz. 24.00, w środę godz. 10.00
  • Odbierz w środę od godz.12.00, w piątek od godz.12.00.

Jednocześnie pragniemy poinformować, że:

  • Zamówienia złożone do niedzieli do godz. 24:00 zostaną zrealizowane na środę;
  • Zamówienia złożone do środy do godz. 10:00 zostaną zrealizowane na piątek;

Dzięki temu zapewniamy stały dowóz świeżych, zdrowych wyrobów wędliniarskich na terenie Lublina i okolic. Ponieważ Manufaktura Lubelska produkuje wyłącznie na bieżąco, do rąk Klientów nigdy nie trafi nieświeży towar. Jak odebrać złożone u nas zamówienie na salceson oraz inne wyroby wędliniarskie?

Odbiór zamówienia

Zamówiony salceson można odebrać w Lokalnym Punkcie Odbioru w Lublinie lub korzystając z usług Lokalneo:

  • Lokalny Punkt Odbioru Lublin Al. Warszawska 102 (pn-pt g. 8-16) - 1 dzień;
    Koszt dostawy 0,00 zł;
  • Lokalny Punkt Odbioru Lublin ul. Vetterów 1 (pn-pt godz. 8 - 16) - 1 dzień;
    Koszt dostawy 0,00 zł;
  • Łącz w jedną wysyłkę (waga do 30 kg) – koszt 15 zł;
    Wysyłka będzie realizowana zgodnie z terminarzem dostaw;
  • Kurier Lokalneo – Lublin/Świdnik/Kalinówka – koszt 10 zł
    Wysyłka będzie realizowana zgodnie z terminarzem dostaw.

Dzięki produkowaniu na bieżąco oraz codziennej, ciężkiej pracy kurierów mieszkańcy Lublina, Świdnika i Kalinówki mają stały dostęp do świeżych, zdrowych, smacznych wędlin wysokiej jakości. Nie trzeba więc mieć w rodzinie nikogo prowadzącego hodowlę, by cieszyć się najlepszymi salcesonami, kiełbasami czy kaszankami. Dzięki terminarzowi dostaw produkcja odbywa się dopiero po decyzji o zakupie, a na stołach Klientów goszczą wyłącznie produkty pierwszej świeżości. Warto poczekać na nie kilka dni. Dowozimy na terenie całego kraju! Pora zacząć jeść bardziej świadomie i lokalnie! Zapraszamy!

Jest 1 produkt.

Aktywne filtry