Pasztety

Dla wszystkich spragnionych dobrego jedzenia i powrotu na stoły wędlin "takich jak kiedyś" mamy aromatyczny, świeży, doskonale przyprawiony i w pełni naturalny pasztet wiejski, prosto od Mistrzów z Manufaktury Lubelskiej. Przygotowuje się go tradycyjnymi metodami, bez dodatku fosforanów i konserwantów. Jest więc smaczny i co najważniejsze - dobry dla zdrowia. Przygotowany według starej receptury ma właśnie taki smak, jaki wielu z nas pamięta z dzieciństwa. Delikatną, aksamitną, gładką strukturę i wyrazisty smak zawdzięcza wysokiej jakości składnikom oraz kompozycji przypraw. Pasztet jest idealną propozycją na uroczystą kolację czy świąteczne śniadanie. Może być podany z żurawiną, sosem czosnkowym czy innymi, smacznymi dodatkami. Nadaje się do podania jako samodzielna przekąska lub dodatek do chrupiącego pieczywa. Z pewnością zrobi prawdziwą furorę podczas każdego, rodzinnego spotkania. Pasztet wiejski sprawdzi się również na co dzień. Wystarczy pachnący, świeży chleb z chrupiącą skórką lub inne pieczywo i odrobina masła. Oczywiście polecamy dodatek świeżych warzyw. Taka kanapka to propozycja na śniadanie lub lunch do pracy. Widowiskowa, pożywna, zdrowa, smaczna i bardzo apetycznie wyglądająca. Ślinka cieknie!

Z czego zrobiony jest pasztet wiejski?

Podstawowym składnikiem produktu jest oczywiście wysokiej jakości mięso wieprzowe. Do pasztetu wiejskiego dodane są również pyszne, zdrowe, gotowane warzywa: świeża marchew, seler i pietruszka. Składniki łączy się ze sobą i mieli na gładką masę. Całość wkłada się do piekarnika. Wyrób jest doprawiony gałką muszkatołową, czarnym pieprzem i bazylią. Gładka, aksamitna konsystencja, smak i aromat świadczą o staranności wykonania. Pasztet jest ważony przed wędzeniem, pakowany metodą próżniową i ważony po wędzeniu, więc różnica może wynosić +/- 10%. Cena za porcję 0,5 kg to 14,40 zł (13,40 zł+ 5% VAT). Za kilogram produktu Klienci zapłacą 26,80 zł. Rabat wynosi 1,00 zł.

Jak zamawiać pasztet wiejski? Najlepiej lokalnie!

Zamawianie przez Lokalneo jest bardzo proste, wygodne i nie wymaga nawet wychodzenia z domu. Z racji, że Manufaktura Lubelska produkuje wszystkie swoje wyroby wędliniarskie (kiełbasy, pasztety, kaszanki i inne) wyłącznie na bieżąco, zamówień należy dokonywać zgodnie z podanym niżej harmonogramem:

  • Zamówienia składa się: od niedzieli godz. 24.00, do środy godz.10.00;
  • Odbiory odbywają się: w środę od godz.12.00, w piątek od godz.12.00.

Dzięki temu wszyscy Klienci mają dostęp do świeżych pasztetów wiejskich. Należy pamiętać o tym, że:

  • zamówienia złożone do niedzieli do godz. 24:00 zostaną zrealizowane na środę;
  • zamówienia złożone do środy do godz. 10:00 zostaną zrealizowane na piątek.

Zamówienie można odebrać na terenie Lublina i okolic. Czas oczekiwania może wynosić 1, 2 lub 3 dni w zależności od dnia złożenia zamówienia i wyboru punktu odbioru. Adresy oraz cennik podane są poniżej. Dowozimy na terenie całej Polski.

Gdzie można odebrać swoje zamówienie?

Pasztet Wiejski można odebrać w jednym z Lokalnych Punktów Odbioru Manufaktury Lublin lub skorzystać z usług dostaw lokalnych kurierów Lokalneo.

  • Lokalny Punkt Odbioru Lublin Al. Warszawska 102 (pn-pt g. 8-16) - realizacja w 1 dzień. Koszt dostawy to 0,00 zł;
  • Lokalny Punkt Odbioru Lublin ul. Vetterów 1 (pn-pt godz. 8 - 16) - realizacja w 1 dzień. Koszt dostawy 0,00 zł;
  • Łącz w jedną wysyłkę (waga produktów do 30 kg) – koszt 15 zł. Wysyłka będzie realizowana zgodnie z terminarzem dostaw;
  • Kurier Lokalneo – Na terenie miast Lublin, Świdnik oraz Kalinówka – koszt 10 zł. Wysyłka będzie realizowana zgodnie z terminarzem dostaw;
  • Darmowa dostawa na terenie Lublina (dla zakupów powyżej 40 zł) - czas realizacji do 2 dni. Koszt dostawy 0,00 zł;

Mieszkańcy Lublina, Świdnika i Kalinówki mogą więc cieszyć się lokalnie produkowanymi wędlinami wysokiej jakości, które są produkowane na bieżąco. Aksamitnie gładki i bardzo smaczny pasztet wiejski poleca się na każdy stół - i ten świąteczny, i ten codzienny.

Jest 1 produkt.

Aktywne filtry