keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down

Poleć znajomemu

Olej z czarnuszki, 250 ml, tłoczony na zimno, naturalny

Olej z czarnuszki, 250 ml, tłoczony na zimno, naturalny

Olej z czarnuszki tłoczony na zimno. Wyprodukowany ze starannie wyselekcjonowanych ziaren polskiej odmiany czarnuszki siewnej.Olej z czarnuszki jest produktem w 100% naturalnym, niefiltrowanym i nierafinowanym.   Charakteryzuje go intensywny, gorzkawy, korzenno – pieprzny smak i zapach oraz jasnobrązowa barwa.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

Olej z czarnuszki, 250 ml, tłoczony na zimno, naturalny

Manufaktura Łucka
Wyślij wiadomość groups Utwórz grupę zakupową

Wiadomość do sprzedawcy

Manufaktura Łucka
    49,90 zł 49,90 zł VAT 23%
    Brutto
    z 18
    Minimalne zamówienie: 1

    Opis

    Olej z czarnuszki tłoczony na zimno. Wyprodukowany ze starannie wyselekcjonowanych ziaren polskiej odmiany czarnuszki siewnej.

     

    Olej z czarnuszki jest produktem w 100% naturalnym, niefiltrowanym i nierafinowanym.

     

    Charakteryzuje go intensywny, gorzkawy, korzenno – pieprzny smak i zapach oraz jasnobrązowa barwa.

     

    OLEJ Z CZARNUSZKI – SKŁAD

     

    Olej z nasion czarnuszki stanowią w 59% wielonienasycone kwasy tłuszczowe tzw. PUFA oraz około 24% jednonienasycone kwasy MUFA. Pozostała zawartość to nasycone kwasy tłuszczowe oraz związki sterolowe: alfasitosterol, stigmasterol. W skład oleju zimnotłoczonego z czarnuszki wchodzą ponadto liczne tokoferole, biopierwiastki (Fe, Cu, Zn, P, Cu) oraz olejek eteryczny tymochinon.

     

    OLEJ Z CZARNUSZKI – WŁAŚCIWOŚCI

     

    Właściwości zdrowotne oleju z czarnuszki są zachowane w maksymalnym stopniu poprzez tłoczenie na zimno, specjalnie na Twoje zamówienie. Dzięki temu przypisuje się mu szereg właściwości leczniczych, tj.: przeciwcukrzycowe, przeciwnowotworowe, przeciwutleniające, przeciwzapalne, przeciwwrzodowe, ochraniające wątrobę i nerki oraz rozkurczowe. Prozdrowotne działanie oleju z czarnuszki na organizm wykazuje również zawarty w oleju tymochinon, który działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwwirusowo i przeciwpasożytniczo. Olej z czarnuszki uznawany jest za najskuteczniejszy naturalny surowiec roślinny w leczeniu kataru siennego, astmy oraz innych rodzajów alergii.

     

    OLEJ Z CZARNUSZKI – JAK STOSOWAĆ?

     

    Ze względu na intensywny smak, olej z czarnuszki zaleca się spożywać osobno. Dzieci mogą pić ćwierć – pól łyżeczki przed posiłkiem 1x dziennie. Młodzież i dorośli 2x 1 łyżeczka / dobę również przed posiłkiem. Dla złagodzenia smaku oleju z czarnuszki można go łączyć z miodem lub sokiem owocowym.

     

    OLEJ Z CZARNUSZKI – ZASTOSOWANIE

     

    Oprócz stosowania wewnętrznego oleju z czarnuszki, które jest niezastąpione w walce z infekcjami i alergiami, warto wspomnieć o zastosowaniu zewnętrznym tego oleju.

     

    Olej z nasion czarnuszki siewnej ma szerokie zastosowanie w kosmetyce. Stosowanie oleju z czarnuszki na skórę twarzy i ciała łagodzi jej podrażnienia i stany zapalne, niweluje objawy alergiczne oraz łagodzi objawy zmian trądzikowych. Oprócz tego olej z czarnuszki doskonale nawilża, ujędrnia i uelastycznia skórę, poprzez co z powodzeniem może zastąpić balsam do ciała.

     

    Olej z czarnuszki z powodzeniem może być stosowany również na włosy. Olejowanie olejem z czarnuszki doskonale poprawia kondycję włosów suchych, matowych i zniszczonych. Ponadto niweluje łupież oraz swędzenie skóry głowy, a także wpływa na funkcjonowanie gruczołów łojowych, tym samym opóźniając przetłuszczanie się włosów.

     

    OLEJ Z CZARNUSZKI – PRZECIWWSKAZANIA

     

    Stosowanie oleju u kobiet w ciąży – należy skonsultować z lekarzem. Nie powinno się również podawać go dzieciom poniżej 1 roku życia.

    Skład
    100% olej z czarnuszki
    Termin przydatności
    Olej z czarnuszki posiada 6 miesięczny termin ważności.
    Wartości odżywcze
    • Składnik
      Zawartość w 100g
    • wartość energetyczna
      3700 kJ/ 892 kcal
    • tłuszcz- kwasy tłuszczowe nasycone
      30 g
    • tłuszcz- kwasy tłuszczowe jednonienasycone
      24 g
    • tłuszcz- kwasy tłuszczowe wielonienasycone
      59 g
    • węglowodany, w tym cukry
      0 g
    • białko
      0 g
    • sól
      0 g
    Wysyłka
    Zamówienie zostanie zrealizowane w ciągu 2-5 dni roboczych. Odbiór osobisty produktów odbywa się w każdy piątek od godz. 12:00 w Lokalnym Punkcie Odbioru w Lublinie.
    Alergeny
    -
    Warunki przechowywania
    Olej z czarnuszki tłoczony na zimno należy przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu, najlepiej w lodówce.
    Dostępne formy dostawy
    • Kurier InPost

      Kurier dostarcza przesyłkę bezpośrednio od producenta do klienta

      Koszt dostawy 14,90 zł
    • Paczkomat InPost

      Przesyłka zostanie nadana bezpośrednio od producenta do wybranego paczkomatu

      Koszt dostawy 11,90 zł
    Opinie
    0/5 (0)

    Napisz swoją opinię

    Olej z czarnuszki, 250 ml, tłoczony na zimno, naturalny

    Olej z czarnuszki tłoczony na zimno. Wyprodukowany ze starannie wyselekcjonowanych ziaren polskiej odmiany czarnuszki siewnej.Olej z czarnuszki jest produktem w 100% naturalnym, niefiltrowanym i nierafinowanym.   Charakteryzuje go intensywny, gorzkawy, korzenno – pieprzny smak i zapach oraz jasnobrązowa barwa.
    Komentarze Facebook
    Zobacz inne produkty lokalne
    Produkty tego wytwórcy
    Produkty innych Wytwórców